Ben Kantoor
Aalter Brug

Voor het hoogtechnologische nano-elektronica bedrijf Sofics werd op een site in Aalter Brug een Ben-kantoorgebouw gebouwd. Na grondige analyse van alle parameters werd een zwarte box ontworpen die, zowel in werking als in materiaalgebruik, een polyvalente vertaling is van hun bedrijfsfilosofie.

Het project streeft naar een doorgedreven duurzaamheid. Het Ben-kantoorgebouw wordt opgevat als een gesloten zwarte box met hoge inertiegraad die aan de zuidzijde volledig wordt opengemaakt naar een inspirerende groenzone. Oververhitting wordt tegengegaan door een efficiënte zonwering en er wordt maximaal gebruik gemaakt van hernieuwbare energiebronnen. (grondgekoppelde warmtepomp met verticale bodemsondes, betonkernactivering, …)

Binnen het ontwerp worden alle voorzieningen om duurzaam woon-werkverkeer te stimuleren geïntegreerd.

[afbeeldingen: arks architecten & koen van damme]